Tijdens de race in Pisa was Tsar op de 2e vetgate kreupel. Met dank aan de dierenartsen daar konden we meteen zien dat het een peesblessure was. Thuis met onze eigen dierenarts nogmaals gescand en duidelijk links voor een gat te zien. Geschat herstel 5-6 maanden zeker.

Vandaag ongeveer 5 weken later terug voor controle om te zien of er überhaupt verbetering was en of er eventueel een behandeling nodig zou zijn. Tegen alle verwachting in was het gat al weer dicht 🥳🎉 nu mogen we rustig aan onder het zadel weer gaan stappen om de pees weer sterk te maken 😁

De dierenarts zei ik weet niet wat je hebt gedaan maar blijf dat vooral doen. Ons geheim zijn de magneetbandages die ik op advies van Helen Beekman van Early Beau heb aangeschaft. Op stal draagt Tsar deze zoveel mogelijk. Met behulp van het thermografie apparaat van Alexandra Helders-Moerland konden we zien dat de doorbloeding in de benen met de bandages om vele malen beter was dan met enkel beweging geven en stappen. Ook de dierenarts kon op de echo zien dat er betere doorbloeding was.
Blij dat ik de dames van Early Beau ben tegen gekomen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: paard, lucht en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: schoenen

© 2018 - 2021 Equinemagnetix | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel